Körde mot trafiken - fick tillbaka körkortet

torsdag, september 17, 2009 av Fordonsnyheter |

Den 86-åriga kvinnan körde i fel riktning på motorvägen. Nu åtalas hon misstänkt för vårdslöshet i trafik. Kvinnan från Laholm förnekar dock att hon har gjort något brottsligt. Det var på julafton förra året som hon tog avfarten i stället för påfarten till motorvägen vid trafikplats Skottorp.

När hon väl hamnade på E6 fortsatte hon att köra i fel riktning i ungefär sju kilometer. Enligt polisen var det ett under att ingen trafikolycka inträffade, eftersom den då 85-åriga kvinnan mötte andra trafikanter under färden.

Kvinnan, som hade varit och firat jul hos ett barnbarn, berättar i förhör att hon inte såg någon anledning till att stanna bilen. Hon körde mycket sakta och blinkade med ljusen så fort hon fick möte. Samtidigt letade hon efter ett lämpligt ställe att vända på.

SOS Alarm fick ta emot flera samtal om 86-åringens färd. Enligt en av poliserna som kom till platsen sade kvinnan att hon skulle ha kunnat hantera situationen utan deras hjälp.

Hennes körkort togs direkt på platsen. Kvinnan överklagade omhändertagandet till länsrätten, men fick nej. Nu har hon fått tillbaka sitt körkort och uppger att hon kör bil ett par gånger i veckan.

Med rådande debatt och aspekter på trafiksäkerhet så är kvinnans bilkörning "ett par gånger" i veckan på tok för många gånger

Körde mot trafiken - åtalas - Hallandsposten


0 Kommentar till 'Körde mot trafiken - fick tillbaka körkortet'

Skicka en kommentar