Volvo inget alternativ för Ford

tisdag, september 15, 2009 av Fordonsnyheter |

Ford stänger helt dörren för att ha kvar Volvo Personvagnar. Enda spåret är att det svenska bolaget ska säljas, enligt Fords finanschef Lewis Booth. Men någon tidsplan ger han inte. – Vi är fortfarande mitt i processen, vi pratar fortfarande med intresserade parter, säger han skriver TT.

Kan det vara ett alternativ att behålla Volvo?

– Nej, vi planerar att sälja.

Så det kan absolut inte vara ett val?

– Vi planerar en försäljning, upprepar Lewis Booth.

Frågan om Ford kan tänka sig att ha kvar Volvo har dykt upp eftersom försäljningen drar ut på tiden.

Ford har letat köpare sedan i december förra året. Samtidigt har Volvos finanser förbättrats något, även om förlusterna fortfarande är stora.

– Det här handlar inte om Volvo, utan om att vi vill fokusera på Ford. Omständigheterna för Ford runt om i världen är fortfarande svåra, Ford förlorar fortfarande pengar, säger Lewis Booth när TT träffar honom på bilsalongen i Frankfurt.

– Vi måste samla våra personella och finansiella resurser på Ford och därför började vi att titta på att sälja Volvo och av samma skäl vill vi fortsätta den processen, säger Lewis Booth när TT träffar honom på bilsalongen i Frankfurt, fortsätter han.

Volvochefen Stephen Odell hoppades redan i våras att en affär skulle bli klar snabbt så att man slapp alla spekulationer.

– Jag är bekymrad över alla rykten. Jag vet hur otillfredsställande det är för dem som arbetar på Volvo, men ledningen har hanterat det väldigt väl och inte låtit sig påverkas utan fokuserat på att driva företaget, säger Lewis Booth.

Volvo, som förra året genomgick den tuffaste nedskärningen i företagets historia när nästan var fjärde fick gå, har krav på sig att ytterligare skära i kostnaderna.

Genom ett avtal mellan företaget och facket ska inga varsel om uppsägning läggas i år. Enligt Lewis Booth är personalen rätt dimensionerad för tillfället.

– Men det här är en flytande värld, konstaterar han.


Behålla Volvo inget alternativ för Ford - DN
0 Kommentar till 'Volvo inget alternativ för Ford'

Skicka en kommentar