SL inleder samarbete med taxi

tisdag, september 15, 2009 av Fordonsnyheter |

Be bussföraren eller konduktören att beställa en taxi, så står den vid hållplatsen och väntar när du kommer fram. I dag inledde SL, Busslink och Roslagståg i samarbete med tre taxibolag ett försök för att underlätta för de resenärer som vill kombinera SL-resan med taxi.

SL, Busslink och Roslagståg respektive Taxi 020, Roslagstaxi och Norrtäljetaxi har inlett ett samarbete i länets nordöstra kommuner. Syftet med försöket är framför allt att öka tryggheten kvälls- och nattetid genom att förenkla för de resenärer som reser med SL och sedan vill byta och åka sista biten med taxi.

- Det känns väldigt bra att nu kunna erbjuda våra resenärer detta komplement till vår trafik. Punklighet och trygghet är våra ledord, och från och med nu kan vi ge resenärerna ännu större trygghet i sitt resande, säger SLs ordförande Christer G Wennerholm.

Framför allt i glesbygdsområden kan gångavståndet från stationen eller hållplatsen och hem vara långt och under kvälls- och nattetid kan promenaden upplevas som otrygg. Att ta en taxi hela vägen kan bli dyrt och att chansa på att få tag i en bil när man väl kommer till busshållplatsen kan vara vanskligt. Det nya samarbetet mellan tre taxibolag innebär att det blir betydligt smidigare för den som vill resa med SL så långt som möjligt och sedan försäkra sig om att det finns en taxi som kör sista biten.
Försöket omfattar de sex knutpunkterna: Åkersberga, Hallstavik, Rimbo, Norrtälje, Vaxholm (Engarn) och Vallentuna.

- Jag hoppas att flera landsting och trafikhuvudmän tar efter det här initiativet. Det här är ett bra exempel på vad de olika trafikslagen kan åstadkomma med gemensamma ansträngningar, säger Ejert Seijboldt, regionansvarig på Svenska Taxiförbundet.

Rent praktiskt går det till så att de resenärer som vill beställa en taxi kontaktar bussföraren eller konduktören på Roslagsbanan. Personalen kontaktar sedan trafikledningen som i sin tur beställer en taxi hos något av de bolag som ingår i samarbetet och sedan står taxin och väntar vid någon av aktuella hållplatserna när bussen eller tåget är framme. Kostnaden för taxiresan betalas av resenären själv.

0 Kommentar till 'SL inleder samarbete med taxi'

Skicka en kommentar