Nytt europeiskt transportnätverk för känsliga tekniktransporter

onsdag, september 16, 2009 av Fordonsnyheter |



Nu har elva ledande europeiska företag inom specialtransporter och logistik för känsligt och värdefullt tekniskt gods startat det gemensamma samarbetsbolaget TENESO Europe. Via det nya bolaget disponerar de delägande företagen bland annat över 700 specialutrustade fordon och 70 speciallager runt om i Europa. Bolagets delägare och representant på den nordiska marknaden är svenska MTAB.

Syftet med TENESO Europe är att kunna erbjuda ett starkt europeiskt specialistnätverk och mer omfattande och integrerad service inom specialtransporter och logistik. Det handlar om allt från transport och hantering till förvaring och installation av främst känsliga, värdefulla maskiner och teknisk utrustning.

-För speciallogistik av det här slaget krävs både specialfordon, säker omlastning och teknisk kompetens och erfarenhet. Nu kan vi erbjuda ett riktigt starkt, europeiskt nätverk av ledande företag som har just detta, säger Stefan Fors, vd på MTAB.

De företag som samverkar inom TENESO Europe finns i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Tyskland, Österrike, Schweiz, Holland, Belgien, Frankrike, Storbritannien, Irland, Italien och Spanien. Huvudkontoret är placerat i Karlsruhe i Tyskland. MTAB står för den nordiska marknaden inom TENESO Europe.

Fakta om företaget
MTAB arbetar sedan 40 år tillbaka med känsliga transporter och logistik över hela världen. Företaget är specialiserat på teknisk logistik med mervärdetjänster, konst och utställningar samt säker tredjepartslagring . MTAB omsätter 128 miljoner SEK per år och har cirka 90 anställda.
0 Kommentar till 'Nytt europeiskt transportnätverk för känsliga tekniktransporter'

Skicka en kommentar