Krafttag mot fartsyndare

onsdag, september 16, 2009 av Fordonsnyheter |


Foto:Roland Bengtsson

Skånepolisen satsar extra på trafiksäkerhet på E6 efter den senaste tidens allvarliga olyckor. Nu ska hastigheten på den hårt trafikerade vägen övervakas från morgon till kväll Skriver Sydsvenskan i sin nätupplaga. Två olyckor med nio dagars mellanrum krävde sammanlagt tre dödsoffer. Båda olyckorna skedde vid Glumslövs backar strax innan trafikplats Rydebäck, där köer bildats i närheten av den plats där Vägverket renoverar tre broar.


Olyckorna har satt fingret på två stora trafikproblem.
– Det handlar om att få ner hastigheterna och ändra folks beteende i trafiken. Det finns en hel del där ute som snarare försöker köra över än köra om andra bilar, säger Erling Andersson, chef för trafikpolisen i Skåne.

Efter olyckorna skärps hastighetsövervakningen på E6.
– Vi kommer vara ute med fartkameror från tidig morgon till sen eftermiddag, säger Erling Andersson.

Förutom övervakning av hastigheter och korta avstånd mellan fordon inriktas polisens satsning under hösten på nykterhet och det omkörningsförbud som gäller för lastbilar.

Dessutom kommer trafikpolisen särskilt att övervaka de förare av främst tyngre fordon som medvetet blockerar vänsterfilen före vägarbeten, där vägen smalnar av till ett körfält. Beteendet leder ofta till kilometerlånga köer som helt i onödan blockerar avfarter för svängande fordon, och frustrerade bilförare som tar till vägrenen för att komma fram till sin avfart.



Foto:Sonny Thoresen

Läs mer om de båda dödsolyckorna

Krafttag mot fartsyndare - Sydsvenskan
Äldre par krossades till döds av lastbil på E6 - HD
Lastbilschaufför dog i seriekrock på E6 - HD
0 Kommentar till 'Krafttag mot fartsyndare'

Skicka en kommentar