Sms-tjänsten "Vem äger fordonet?"

onsdag, september 16, 2009 av Fordonsnyheter |



Från och med den 1 september är vår sms-tjänst som ger dig fordons- och ägaruppgifter via sms åter i bruk. Tjänsten är avgiftsbelagd och kostar 3 kronor per skickat sms (teleoperatörens avgifter tillkommer). Allt fungerar på samma sätt som tidigare. Den enda skillnaden är att tjänsten nu har ett nytt nummer - 72503.

Tjänsten innebär att ett registreringsnummer skickas via sms till numret 72503. En kort stund därefter får avsändaren ett svars-sms med information om det fordon som har det aktuella registreringsnumret.

Bakgrund
Vägtrafikregistret innehåller stora mängder med fordonsinformation som är tillgänglig via olika typer av tjänster. Sms-tjänsten infördes 2004 som en kompletterande tjänst som gör en begränsad mängd fordonsdata tillgänglig via mobiltelefon. Sms-tjänsten blev snabbt en mycket populär tjänst bland allmänheten. Under 2008 gjordes cirka 11,5 miljoner förfrågningar. Den 1 juli stängdes tjänsten ner på grund av besparingsskäl. När tjänsten nu åter har öppnat kostar en förfrågan 3 kronor (teleoperatörens avgifter tillkommer). Intäkterna kommer att täcka Transportstyrelsens kostnader för tjänsten.
0 Kommentar till 'Sms-tjänsten "Vem äger fordonet?"'

Skicka en kommentar